Nincs engedélyezve a javascript.
Hiányzó szívünk
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
4 124.-
Eredeti ár:
5 499.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Madár tizenkét éves kisfiú. Egyetemi oktatóból könyvtári alkalmazottá lefokozott, megtört apjával tengődnek egy kollégiumi szobában. Az anyja három éve elhagyta őket. Madár nem tudja, miért, és hogy hová tűnt.
Nemzetközi ajánlók a könyvről

A szolgálólány meséje és az 1984 találkozása – példázat az intézményesített gyűlöletről és az ellenállás bátorságáról”

The Washington Post

„Lehetetlen, hogy Margaret Miu bátorsága hatás nélkül maradjon, és ne ünnepelnénk leleményességét…”

Stephen King

„Lebilincselő és mélyen megindító regény, melynek már első lapjain szárnyra kap a kisfiú, Madár története.

Kirkus Reviews

„Ng megható családi drámája akkor tündököl a leginkább, amikor a művészet és a történetmesélés erejéről tesz tanúbizonyságot.”

Publishers Weekly

„Mélyreható történet az elszakíthatatlan családi kötelékekről, az életmentő történetmesélésről (és a látszólag mindentudó könyvtárosokról!), a ragyogóan felforgató művészetről.

Booklist

„A családra, a származásra, az emberi kapcsolatokra összpontosító Ng új regényében még magasabbra emeli a lécet: rendőri brutalitás, intézményesített erőszak, politikai aktivizmus, faji diszkrimináció, könyvégetések… Történetmesélése páratlan, korábbi regényeihez hasonlóan nem okoz csalódást.”

Library Journal

Leírás a könyvről
Madár tizenkét éves kisfiú. Egyetemi oktatóból könyvtári alkalmazottá lefokozott, megtört apjával tengődnek egy kollégiumi szobában. Az anyja három éve elhagyta őket. Madár nem tudja, miért, és hogy hová tűnt. Ám egyszer csak levelet kap: rajzolt macskák sokaságát rejti a boríték. Az anya üzent neki - s a fiú a rejtély nyomába ered: meg kell találnia az édesanyját és meg kell tudnia, miért menekült el a családjától. Nem könnyű feladat, mivel az Egyesült Államokban a hazafiság jegyében különösen éber szemmel figyelik az ázsiai származású polgárokat - a velük szembeni atrocitások mindennaposak, sok esetben, törvénnyel szentesítve még a gyermekeiket is elszakítják a szüleiktől, nehogy „az amerikai kultúra” csorbát szenvedjen. Madár költő anyja, Margaret pedig kínai bevándorlók gyermeke - verseinek sorai ráadásul jelmondatokká váltak a tüntetések transzparensein.

A Hiányzó szívünk a szeretet és a gyűlölet regénye - lírai kitárulkozás a szülő-gyerek kapcsolatról, a világ bámulatra méltó mesés csodáiról, egyben dermesztő kortárs valóságkép a mesterségesen generált társadalmi feszültségekről, gyűlöletpropagandáról, emberiességünk elvesztéséről.Fordította: Pataricza Eszter
Adatok
Raktári kód:
802607
EAN:
9789635047505
Eredeti megnevezés:
Our Missing Hearts
Megjelenés:
2023.04.10.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
368
Méret [mm]:
142 x 197 x 29
Tömeg [g]:
480
Hozzászólások
 

Szerző

Celeste Ng
Celeste Ng
Celeste Ng Pittsburghben született, majd tízéves korában a családdal Shaker Heightsba költözött. Jelenleg Massachusettsben él a férjével és a kisfiával. Esszéi és novellái a legrangosabb amerikai folyóiratokban jelentek meg. 2014-ben kiadott első, Amit sohase mondtam el című regénye rögtön megjárta a sikerlistákat, az év könyve lett az Amazonon, a New York Times az év legfontosabb kötetei közt tartotta számon, és azóta több mint húsz nyelvre lefordították.