Nincs engedélyezve a javascript.
Lisey története
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
5 299 helyett
3 179 Ft
-40 %
Lisey Debusher Landon huszonöt év házasság után vesztette el férjét, Scottot, aki több díjjal kitüntetett, népszerű író volt. Két év telt el azóta, s most végre elég erőt érez magában, hogy rendezze az irodalmi hagyatékot. Ráadásul kutatók és egyetemi könyvtárak is sürgetik, szeretnének hozzájutni a kiadatlan kéziratokhoz.
Nemzetközi ajánlók a könyvről

„Stephen King már az első, 1974-ben megjelent regényétől kezdve feszegette az írott szó határait – nemcsak azzal, hogy új szintre emelte a horror műfaját, hanem azzal is, hogy szinte minden lehetséges műfajban írt már: gyerekkönyveket, képregényeket, elbeszéléseket, szépirodalmat, ismeretterjesztő könyveket, westerneket, fantasyket, még e-könyveket is (emlékeztek még a The Plantre?) A Lisey történetével pedig ismét új vizekre evez King; az éppúgy romantikus regény, mint természetfeletti thriller.”

Dapne Durham

„A Lisey története sziporkázó és briliáns. Sötét és kétségbeejtő. Mindig a Ragyogást fogom első utamként tekinteni King vad hullámvasútján, mely gyönyörű, véres ékkő – de ez az új utazás egy kincsesláda, tele csillogó drágakövekkel.”

Nora Roberts

„Egyszerre metafora a gyásszal való megbékélésről, és önreflexió saját írói szakmájáról, mely megválaszolja King a Csontkollekcióban 25 éve feltett kérdését.

Publishers Weekly

„A Lisey története még a Stephen King-mérce szerint is kísérteties. Noha tartalmaz paranormális elemeket, valójában olyan szerelmi történet, amely a szenvedélyről, a házasság meghittségéről, az írás mesterségéről és az igazi őrületről szól.”

Bookmarks Magazine

„Olyan ez az amorf metafora, mintha King már régóta forgatná a fejében ezt az ötletet. Elhatározása, hogy ilyen bensőséges víziót teremtsen, sikeres, még ha nem is koherens végig.

The Washington Post

„Sokáig velem maradt ez a könyv azután, hogy befejeztem. Annyi dolog van, ami gondolkodásra késztet, egyik ilyen a szeretet, és az az út, amit valaki képes megtenni ezért a szeretetért.

Olvasói vélemény (Amazon)

„Megragadó, és az elméd legmélyebb bugyraiba is benyúl… kísérteties.”

Olvasói vélemény (Amazon)

Leírás a könyvről

Lisey Debusher Landon huszonöt év házasság után vesztette el férjét, Scottot, aki több díjjal kitüntetett, népszerű író volt. Két év telt el azóta, s most végre elég erőt érez magában, hogy rendezze az irodalmi hagyatékot. Ráadásul kutatók és egyetemi könyvtárak is sürgetik, szeretnének hozzájutni a kiadatlan kéziratokhoz. Lisey munkához lát. Egyre több minden kerül elő, nemcsak befejezetlen vagy épphogy elkezdett művek, hanem recenziók, újságcikkek, interjúk, fényképek is. Lisey-ben megelevenedik a múlt. Mély és nagyon bensőséges kapcsolatukat néha rémisztő elemek árnyékolták. Scott roppant bonyolult személyiség volt, s gyermekkorában rettenetes traumák érték. Ez tükröződött a műveiben is. Lisey, aki rengeteget tanult tőle a könyvekről és az olvasásról általában, megismerhette a lélek mélységeit is. Később megértette, hogy létezett egy hely, ahová Scott visszavonult, egy hely, amely férjét megbetegítette, ugyanakkor meg is gyógyította, amely elevenen felfalhatta, ám vezérelveket is adott életéhez. Most, Scott halála után, Lisey-nek kell szembenéznie férje démonaival, s miközben átfésüli a papírhalmot, kezdetét veszi egy majdhogynem végzetes utazás a Scott-féle sötétség birodalmában.

Kingnek talán ez a legszemélyesebb és legerőteljesebb műve az alkotás gyötrelmeiről, az őrület kísértéséről és a szerelem titokzatos nyelvéről. És mint megszokhattuk, borzongató, feszült, izgalmas olvasmány a kiapadhatatlan fantáziájú író tollából. A Lisey története megjelenése után elnyerte a rangos Bram Stoker-díjat, és jelölték a World Fantasy-díjra is. A könyv alapján 2021-ben Julian Moore és Clive Owen főszereplésével az Apple készít sorozatot.

Adatok
Raktári kód:
801228
EAN:
9789635044443
Eredeti megnevezés:
Lisey's Story
Megjelenés:
2021.07.09.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
552
Méret [mm]:
152 x 230 x 40
Tömeg [g]:
790
Hozzászólások
Bela Nyuzo
Bela Nyuzo
2021. június 7. 21:37
Válaszolok
Van arról valami információ, ez mikor jelenik meg?
 

Szerző

king.jpg
Stephen King
Stephen Edwin King (Portland, Maine, 1947. szeptember 21. –) amerikai író, a jelenkor egyik legolvasottabb szerzője, akit az úgynevezett popkultúra első számú írójaként szoktak emlegetni. Negyvennél is több nyelvre lefordított művei több mint 400 millió példányban keltek el világszerte, a legtöbb művét meg is filmesítették.