Nincs engedélyezve a javascript.
Ukrajna lányai
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
4 124.-
Eredeti ár:
5 499.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
1929, kijevi járás, Szovjetunió. A tizenhat éves Kátya boldogan él szerető családjával, és a közös jövőről álmodozik a szomszédban élő szerelmével. Egy nap Sztálin aktivistái érkeznek a falujukba, hogy a parasztokat kolhozba tereljék; a meggyőzés először szép szóval zajlik, majd közvetlenebb módszerek kerülnek elő.
Nemzetközi ajánlók a könyvről

„Óriási erejű, megrázó debütálás. (…) Ukrajna tragikus történelme visszhangzik az országot sújtó jelenlegi krízisben, és a könyv lapjain átragyog az ukrán nép töretlen szelleme.”

Kate Quinn, az Alice hálózata és A vadásznő szerzője

„Gyönyörűen megírt történet az ukrán történelem egyik legszörnyűbb epizódjáról, amely egyszerre szívszorító és időszerű.

Fiona Valpy, az Emlékek tengere szerzője

„A legjobb történelmi regények komoly kutatómunkán alapuló történetek és remekül megírt, a szívünkhöz közel álló szereplők révén ismertetik meg velünk a múlt fontos eseményeit.

Goodreads, olvasói vélemény

„A történetből árad a bátorság, a rendíthetetlen akarat, amivel a főszereplő talpra áll ennyi veszteség után… Erin Litteken csodálatos író!”

Amazon, olvasói vélemény

Leírás a könyvről
1929, kijevi járás, Szovjetunió. A tizenhat éves Kátya boldogan él szerető családjával, és a közös jövőről álmodozik a szomszédban élő szerelmével. Egy nap Sztálin aktivistái érkeznek a falujukba, hogy a parasztokat kolhozba tereljék; a meggyőzés először szép szóval zajlik, majd közvetlenebb módszerek kerülnek elő. Szomszédok tűnnek el, a kuláknak kikiáltott gazdák javait elkobozzák. A földjüket vesztett falusiaknak nemsokára a napi betevőre sem telik, miközben az erőltetett központosítás tönkreteszi az ukrán mezőgazdaságot. Kátyának egyedül kell gondoskodnia széteső családjáról, és élelmet szerezni - bármi áron.
2004, Illinois, Egyesült Államok. Cassie életét teljesen összetörte férje elvesztése. Négyéves lánya nem beszél az egy évvel ezelőtti baleset óta, egybefolynak a kilátástalan napok. Édesanyja javaslatára Cassie kilencven éves, gyengélkedő nagyanyjához, Bobbyhoz költözik, hogy gondját viselje. Riadtan tapasztalja az idős nő zavaros viselkedését: Bobby ételt és ukrán nyelven írt üzeneteket rejteget a ház különböző részein, egy Alina nevű ismeretlent emleget, és titokzatos aktivistáktól retteg. Egyik világos pillanatában Cassie-nek adja fiatalkori naplóját, amelyből feltárul családja múltja - egy történet, amelyből minden borzalma és sötétsége mellett Cassie erőt meríthet a túléléshez és az újrakezdéshez.
Az ukrán menekültek családjából származó Erin Litteken könyve az elmúlt évek egyik legnagyobb hatású történelmi regénye.

„Hátborzongató és rettenetes, egyben viszont gyönyörű és lelkesítő történet, amely minden korábbinál időszerűbb napjainkban. Mindenkinek teljes szívből ajánlom.”
Christy Lefteri, Az aleppói méhész szerzője
Adatok
Raktári kód:
803277
EAN:
9789632668949
Eredeti megnevezés:
The Memory Keeper of Kyiv
Megjelenés:
2023.04.17.
Kötésmód:
ragasztott kartonált (puha)
Oldalszám:
480
Méret [mm]:
125 x 200 x 36
Tömeg [g]:
440
Hozzászólások
 

Szerző

Erin Litteken
Erin Litteken
Az ukrán kivándorlók családjából származó Erin Litteken gyerekkorát átszőtték a második világháború és az azt követő évek szörnyűségeiről szóló történetek. A történész végzettségű szerző legfőbb szenvedélye a kutatás, amelyet alaposan kiélhetett első regénye, az Ukrajna lányai írása idején. Az írónő Illinois-ban él férjével, két gyermekükkel és házi kedvenceik hadával.