Nincs engedélyezve a javascript.
Az elitklub
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
2 999.-
Eredeti ár:
3 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
2017 novemberében szexuális zaklatási botrány sodorta válságba az irodalmi világot. Az elképesztő történet szálai a Svéd Akadémiára vezettek, ahol az intézmény egyik tagjának férje évtizedeken át zaklatta a nőket.
Leírás a könyvről
2017 novemberében szexuális zaklatási botrány sodorta válságba az irodalmi világot. Az elképesztő történet szálai a Svéd Akadémiára vezettek, ahol az intézmény egyik tagjának férje évtizedeken át zaklatta a nőket. A férfi és felesége elitklubjában folyó ügyekről rengeteg szóbeszéd keringett, ám az irodalmi Nobel-díjról döntő társaság hosszú éveken át szemet hunyt a gyanús esetek felett, egészen addig, amíg egy fiatal svéd újságíró le nem rántotta a leplet a feddhetetlennek tűnő társaságot átszövő korrupcióról és erkölcstelenségről.
Az igazságot kiderítő Matilda Gustavsson most oknyomozó könyvben tárja elénk a teljes sztorit: hogyan fonta be a romlás a világ legrangosabb irodalmi díját, hogyan hallgattatták el a megalázott nőket, és hány életet tettek tönkre a Nobel-díj hírnevének megóvása érdekében.
Az elitklub megdöbbentő igaz történet a hatalom, a szexuális erőszak és az irodalom összefonódásáról.
Adatok
Raktári kód:
759640
EAN:
9789634476931
Eredeti megnevezés:
The 19th Member (Klubben)
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
320
Méret [mm]:
135 x 208 x 32
Tömeg [g]:
500
Hozzászólások
 

Szerző

Matilda Gustavsson
Matilda Gustavsson
A 1987-ben született svéd újságíró, Matilda Gustavsson korán szakmája élvonalába került, hiszen 2016-ban a Svéd Publicisták Szövetsége neki ítélte a méltán híres Arany Toll díjat. Neve 2017-ben vált világszerte ismertté, ekkor jelent meg a svéd Dagens Nyheter újságban tényfeltáró riportja a svéd kulturális világban tapasztalható szexuális zaklatásról és erőszakról. A riportot követően kirobbant botrány alapjaiban rázta meg a Svéd Akadémiát és a nemzetközi irodalmi közvéleményt, hatására 2018-ban nem adtak át irodalmi Nobel-díjat.