Nincs engedélyezve a javascript.
Európa Könyvkiadó
szeptember 2.
Sorozat készül Cixin Liu Háromtest-trilógiájából

Sorozat készül Cixin Liu Háromtest-trilógiájából

Megfilmesítés

A Netflix bejelentette, hogy saját sorozatot készít Cixin Liu világhírű sci-fijéből, a Háromtest-trilógiából, a regényeket ráadásul A Trónok harca egykori készítőpárosa, David Benioff és D. B. Weiss adaptálja. A trilógia angol fordítója, Ken Liu és természetesen a szerző, Cixin Liu is producerként működik majd közre a forgatás során, hogy a készülő sorozat minden tekintetben hű maradjon a könyvekhez.

Cixin Liu trilógiája három részből áll: A háromtest-probléma, A sötét erdő és A halál vége. A 2000-es évek elején ez volt a legnépszerűbb kínai sci-fi történet, majd később meghódította a nemzetközi olvasótábort is, miután 2014-ben lefordították angolra. A trilógiát magyarul az Európa Könyvkiadó adja ki. Történetének egyik fő szála az idegen fajok kérdése, Cixin regényei azt dolgozzák fel, mekkora kihívást jelentene az emberiségnek egy inváziót túlélni.

"A hard sci-fi egyedi mixe: összeesküvés-elmélet és kozmológia, természettudomány és villámgyors akció." (George R. R. Martin)

A Háromtest-probléma

A Háromtest-probléma

Cixin Liu
Európa Könyvkiadó, 2020.09.22.
Háromtest-trilógia
1967-ben, a maoista kulturális forradalom alatt egy fiatal egyetemista lánynak, Ye Wenjiének végig kell néznie, ahogy a vörösgárdisták halálra verik édesapját, a köztiszteletben álló tudóst. Ez a trauma nemcsak Ye Wenjie életét terelte gyökeresen eltérő irányba, hanem az egész emberiség sorsát is megváltoztatta.
A sötét erdő

A sötét erdő

A háromtest-trilógia 3/2

Cixin Liu
Európa Könyvkiadó, 2018.05.30.
Háromtest-trilógia
A Föld teljes lakossága tisztában van vele, hogy az idegenek hajói úton vannak a naprendszerünk felé. Négyszáz év múlva fognak megérkezni, és akkor elözönlik és leigázzák a bolygónkat. Az idegenek földi segítőit már sikerült legyőzni, de itt vannak közöttük a sophonok.
Európa Könyvkiadó