Nincs engedélyezve a javascript.
A szerelem 40 szabálya
plecsni-1.png
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
1 000.-
Korábbi ár:
1 499.-
Eredeti ár:
1 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Ella negyvenéves, családos, a sorsával tökéletesen elégedett amerikai háziasszony. Egy nap rádöbben, hogy boldogtalan, és hiányzik a szerelem az életéből. Ismeretlen szerző lenyűgöző könyvének értékelését kapja feladatául, amely Rumi, a híres muszlim hittudós és misztikus költő, valamint a furcsa vándordervis, Semsz kapcsolatáról szól a 13. században.
Nemzetközi ajánlók a könyvről

„Egy csodálatos, ékes, fényűző könyv… A múlt és a jelen gyönyörűen összeér a szenvedély szenvedélyes védelmében.”

The Times (London)

„Itt van egy középkorú szerelem és a történelem egyik nagyszerű barátságának valódi sztorija, ráadásul a középkori iszlám harc története a konzervatívok és a szúfik között… Nevess, sírj, tépd ki a hajad, ahogy tanulsz.”

NPR.org

„Bájos, szellemes történet a korok bölcsességével.”

Amazon

„Lenyűgöző, fantasztikus, csodálatos… ezek a szavak nem elegek, hogy leírjuk ezt a könyvet. A történet elképesztő, de a legjobb, hogy miután elolvasod, úgy érzed, átalakultál.

Amazon

„Ebben a megnyerő mítoszban Elif Shafak török író különböző időkből származó karaktereket mutat be: egy modern amerikai háziasszonyt és egy tizenharmadik századbeli költőt… Az általános téma a racionális elme és a fájó szív közötti harc. Shafak hősnője az utóbbiért küzd, és soha nem néz vissza.”

More magazin

„A szívem szárnyalt a könyv olvasása közben; a benne rejlő szufi bölcsesség felemelő. A szerelem 40 szabálya,

Amazon

„A történet nagyon megérintett. Volt egy üzenete, amit azt hiszem, hosszú évek óta keresek. Erőt adott.

Amazon

„Ez a könyv nagyon sokféleképpen inspirált engem. Teljesen megváltoztatott. Úgy érzem, megtaláltam a világosságot; már az állandó kontroll nélkül élem az életemet, ami sokkal könnyebbé tesz mindent.

Amazon

Leírás a könyvről
Elif Shafak (1971– ) díjnyertes brit–török regényíró, Törökország legolvasottabb női szerzője. Törökül és angolul ír. Mind ez idáig tizenkét regénye jelent meg, műveit pedig ötven nyelvre fordították le. Shafak politikatudományokból doktorált, és neves nemzetközi egyetemeken tanított. Lelkes harcos, aki a nők egyenjogúságáért, az LMBTQ+ jogokért és a szabadságjogok betartatásáért küzd. 2017-ben a Politico beválasztotta azon tizenkét személy közé, akik jobb és élhetőbb hellyé tudnák változtatni a világot.

Ella negyvenéves, családos, a sorsával tökéletesen elégedett amerikai háziasszony. Egy nap rádöbben, hogy boldogtalan, és hiányzik a szerelem az életéből. Ismeretlen szerző lenyűgöző könyvének értékelését kapja feladatául, amely Rumi, a híres muszlim hittudós és misztikus költő, valamint a furcsa vándordervis, Semsz kapcsolatáról szól a 13. században. Ella élete a könyv és a szerzővel való levelezés hatására teljesen megváltozik, és a konvenciók börtönéből kitörve testben-lélekben egyaránt nagy utazásra indul egy különleges férfi oldalán.

Shafak e regényben is megmutatja, hogy igazán lebilincselő mesélő, modern Seherezádé, aki időtlen témákat vizsgál egzotikus történeteiben.
Adatok
Raktári kód:
802434
EAN:
9789635045693
Eredeti megnevezés:
Ask
Megjelenés:
2022.03.11.
Kötésmód:
x - kartonált
Oldalszám:
504
Méret [mm]:
110 x 180 x 33
Tömeg [g]:
280
Hozzászólások
 

Szerző

elif-shafak-1.jpg
Elif Shafak
Elif Shafak többszörös díjnyertes brit–török regényíró, a legolvasottabb török származású női szerző. Mind ez idáig tizenkilenc könyve jelent meg, és több mint ötven nyelvre fordították le. Számos elismerésben részesült, 10 perc 38 másodperc című regénye bekerült a Booker-díj rövidlistájára, Az eltűnt fák szigete című regényét Costa-díjra jelölték, A szerelem 40 szabálya a BBC szerint egyike annak a száz könyvnek, amelyik megváltoztatta a világot. Shafak a Brit Királyi Irodalmi Társaság alelnöke, irodalmi munkásságáért Halldór Laxness-díjat kapott.